Eestis on viimastel aastatel registreeritud mitu tõsist tööõnnetust, kus töötajad on inimeste tõstmiseks mõeldud ehitustõstukitega töötades jäänud tõstuki korvi ja ehituskonstruktsiooni vahele kinni, mis on lõppenud traagiliselt. Teisaldus, transpordi- ja ladustamisseadmetega on 2 aasta jooksul juhtunud 364 tööõnnetust, mis on väga suur arv. Tervelt 11% tänavustest tööõnnetustest on juhtunud just nimelt tõstukitega.

Hiljutise tööõnnetuse tõttu ei jõua enam kunagi koju 42-aastane mees, kes suri õnnetuse tagajärjel tekkinud vigastustesse nädal aega hiljem haiglas. Esialgsetel andmetel osutus surmaga lõppenud tööõnnetuse puhul erakordselt ohtlikuks olukord, kus maapinnal ei olnud kvalifitseeritud töötajat, kes oleks osanud hädaolukorras kiiresti tegutseda või oleks olnud kursis renditud tõstuki tööpõhimõtetega, sealhulgas avariirežiimis tõstuki langetamisega. Töökaaslased küll märkasid eluohtlikus seisundis kolleegi, aga puuduliku juhendamise tõttu tõstukit hädalangetada ei osanud ning seetõttu võttis töötaja päästmine kahjuks liiga kaua aega.

Edasi loe: https://ti.ee/uudised/tooinspektsioon-rohutab-tostukitega-tootamisel-ohutust-sisuline-juhendamine-ja-valjaope