Lugeja küsib: Meie töökohal võeti kasutusele uued meetmed koroonaviiruse leviku tõkestamiseks.  Kahjuks teevad need tööinimeste olukorra halvemaks. Nimelt ei tohi me enam kasutada kööki, mistõttu ei saa sööki külmkapis hoida ega toitu soojendada. Peame hakkama toitu hoidma ja sööma tootmisruumis, mis on tolmune. Kas tööandja võib sellised reeglid kehtestada?

Vastab Piret Kaljula, Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant: Tööandja peab hindama, kui suur on nakatumisrisk ettevõttes ning erinevaid töid tegevatel töötajatel. Ei saa välistada, et tööandja tõesti püüdis tööd ohutult korraldada, ent kirjeldatud keelud ei ole mõistlikud. Koroonaviirus on uus ja tõsine oht tervisele, ent ära ei tohi unustada ka nn vanu riske – näiteks võib tolm põhjustada vähki.

 

Lähemalt loe: https://www.tooelu.ee/et/uudised/Nadala-kysimus-ja-vastus/2968/kas-tooandja-tohib-viiruse-leviku-takistamiseks-puhkeruumi-kinni-panna